Om Hotell Gute

Om Hotellet

Vi erbjuder centralt boende i den unika medeltida staden Visby och befinner oss innanför Ringmuren, nära Almedalen och kongresshallen Wisby Strand samt nära till muséer, butiker, kaféer och restauranger. Hotellet är trestjärnigt, fräscht och modernt, med en gammaldags charm. Boka boende hos oss, och ni hamnar mitt i medeltida Visbys innerstad!

Rummen har personlig karaktär och är utrustade med dusch/wc, kabel-TV, radio, kylskåp och hårtork. I vår lobby finns trevliga sällskapsutrymmen, några steg bort är vår matsal där vi serverar en uppskattad frukostbuffé med hembakat bröd varje morgon. Trådlöst internet erbjuds utan kostnad för alla hotellets gäster. Hotell Gute är en del av konceptet Tott Group - Hotell med unika lägen och speciell karaktär! I Tott Group ingår ingår även sekelskifteshotellet Breda Blick vid den Botaniska trädgården i Visby.

Hotell Gutes historia

Huset på Mellangatan var förr både godtemplarlokal och biograf. På 1860-talet låg handlaren J Häggs ladugård på tomten, 1889 ersattes ladugården av den stenbyggnad som vilken ännu idag upptar hela fastigheten. Det var Visbys Godtemplarorder som lät uppföra byggnaden och här rymdes ursprungligen Nykterhetslogen H.G.T:s ordenslokal ca 1887. Här blev nu logelokaler för Visbylogerna av NGTO Nationaltemplarorden, som vid sammanslagningen av Templarordern blev NTO, Nationaltemplarorden 1922. Med det namnet, NTO-lokalen levde logelokalen kvar till 1974 då byggbolaget Arriba köpte fastigheten och i och med detta lämnar NTO sin fastighet som varit nykterhetsrörelsens högborg allt sedan 1887.

Biografen Regina, senare Royal har också funnits i huset. Fastigheten har sedan början av 1980-talet nyttjats för hotellverksamhet.

In- och utcheckning

Ni har alltid tillgång till rummet 15.00, men om rummet är klart så får ni självklart checka in tidigare. Utcheckning är senast klockan 11.30. Fråga i receptionen om ni behöver rummet tidigare eller senare än så. Går inte det så går det bra att lämna in era väskor i bagageutrymmet. Det är vanligt att gäster anländer sent med flyg eller nattfärja. Kontakta receptionen för vad som gäller om ni anländer utanför våra öppettider.

Betalning

Vi tar alla större kreditkort och Swish (ej kontant).

Frukost

Vi har en uppskattad frukostbuffé med nybakat bröd som alltid ingår vid boende på Gute.

Internet

Hotellet erbjuder gästerna fri uppkoppling mot det trådlösa nätverket.

Lobby och bar

Bakom receptionen på bottenplan finns en trevlig lobby och bar. Kaffe och kakor ingår under dagtid vid boende på Gute.

Bagageförvaring

Finns i anknytning till receptionen.

Parkering

I Visby innerstad är det avgiftsbelagd parkering. Hotell Gute har inga egna parkeringsplatser men det finns möjlighet att förboka parkering vid systerhotellet Breda Blick en kort promenad (450 meter) från Hotell Gute (kostnad 100 kr/dygn under högsäsong). Plats bokas genom att kontakta hotellet på info@bredablick.se

Om bilen skall stå länge rekommenderar vi parkeringsplatserna vid Kruttornet eller vid Wisby Strand Kongresshall. Observera att det under sommartid råder begränsad biltrafik i innerstaden, men man får alltid köra fram till hotellet för av- och pålastning.

Handikappanpassning

Hotellet är ej handikappanpassat. men det finns hiss till övre våmingsplan.