Om Hotell Gute

Om Hotellet

Vi erbjuder centralt boende i den unika medeltida staden Visby och befinner oss innanför Ringmuren, nära Almedalen och kongresshallen Wisby Strand samt nära till muséer, butiker, kaféer och restauranger. Hotellet är trestjärnigt, fräscht och modernt, med en gammaldags charm. Boka boende hos oss, och ni hamnar mitt i medeltida Visbys innerstad!

Hotellet är modernt med en personlig känsla. Alla rummen har egen karaktär och är utrustade med dusch/wc, platt-TV, radio, kylskåp, wi-fi/trådlöst internet och hårtork.
Hotell Gute är en del av konceptet Tott Group - Hotell med unika lägen och speciell karaktär! I Tott Group ingår ingår även sekelskifteshotellet Breda Blick vid den Botaniska trädgården i Visby.

Hotell Gutes historia

Huset på Mellangatan var förr både godtemplarlokal och biograf. På 1860-talet låg handlaren J Häggs ladugård på tomten, 1889 ersattes ladugården av den stenbyggnad som vilken ännu idag upptar hela fastigheten. Det var Visbys Godtemplarorder som lät uppföra byggnaden och här rymdes ursprungligen Nykterhetslogen H.G.T:s ordenslokal ca 1887. Här blev nu logelokaler för Visbylogerna av NGTO Nationaltemplarorden, som vid sammanslagningen av Templarordern blev NTO, Nationaltemplarorden 1922. Med det namnet, NTO-lokalen levde logelokalen kvar till 1974 då byggbolaget Arriba köpte fastigheten och i och med detta lämnar NTO sin fastighet som varit nykterhetsrörelsens högborg allt sedan 1887.

Biografen Regina, senare Royal, har också funnits i huset. Fastigheten har sedan början av 1980-talet nyttjats för hotellverksamhet.

In- och utcheckning

Ni har alltid tillgång till rummet 15.00, men om rummet är klart så får ni självklart checka in tidigare. Utcheckning är senast klockan 11.00. Bagageförvaring finns på hotellet.

Betalning

Boende samt eventuella tillägg betalas innan ankomst. Ett par dagar innan ankomst får du en länk för slutbetalning där du kan betala eventuella tillägg till ditt boende.

Internet

Hotellet erbjuder gästerna fri uppkoppling mot det trådlösa nätverket.

Bagageförvaring

Finns på hotellet och är tillgängligt under receptionens öppettider.

Handikappanpassning

Hotellet är ej handikappanpassat, men det finns hiss till övre våningsplanet. Får att nå hissen behöver man gå upp för en kort trappa.

Parkering

I Visby innerstad är det avgiftsbelagd parkering. Hotell Gute har inga egna parkeringsplatser men det finns möjlighet att förboka parkering vid systerhotellet Breda Blick en kort promenad (450 meter) från Hotell Gute (kostnad 100 kr/dygn under högsäsong). Plats bokas genom att kontakta hotellet på info@bredablick.se

Observera att det under sommartid råder begränsad biltrafik i innerstaden, men man får alltid köra fram till hotellet för av- och pålastning.