BOKNING

öppettider: mån-fre 09-16.30
0771-42 50 00
bokning@hotellgute.se

 

Jul i Visby 2020

Upplev julstämning i Visby under hela december!

Hela Visby exploderar i julstämning i slutet av november. Kom hit och njut av stämningen, den goda maten och julpyntade gränder och torg!

Dubbelrum från945 kr/natt

JUL-EVENEMANG I VISBY 2019:

Gotlandsjul, 23-24 november

Hushållningssällskapets stora julmarknad på Wisby Strand brukar utgöra startskottet för det gotländska julfirandet. Julmarknaden är Gotlands största och lockar varje år omkring 6000 besökare som kommer för att shoppa, äta årets första julskinkemacka, lyssna på musik och umgås.

https://wisbystrand.se/gotlands-julmarknad/

Skyltsöndag, 2 december

Skyltsöndagen har en lång tradition i Visby. Det här är dagen då butikerna visar upp sin julskyltning, det är julmarknad och dans kring granen på Stora torget och skolklasser och föreningar sätter upp sina stånd längs stadens gränder.

Levande julkalender, 1-24 december

Varje dag fram till jul öppnas en lucka någonstans i Visby. Platsen är ny varje gång och vad som finns bakom varje lucka är hemligt, men vi kan gissa att det kommer att bjudas på en hel del musik, dans och teater.

Medeltida jul, 7-9 december

Som en mindre Medeltidsvecka, på vintern! Konserter, tornerspel, eldshower, marknad, föreläsningar, workshops, medeltidskrogar, gyckel, parader och mycket mer brukar stå på programmet.

Julmarknader på Gotland, från 24 nov till 16 dec

Under juletid anordnas flera stämningsfulla julmarknader i bland annat Visby, Stånga, Norrland och Tingstäde Fästning! Läs mer om marknaderna här: https://www.gotland.net/sv/se-gora/evenemang?view=extended&category=8432628&themes=8486443

Luciafirande i domkyrkan, 13 december

På luciakvällen blir det traditionellt och stämningsfullt luciafirande i Visby domkyrka med Gotlands lucia och hennes tärnor. Ett tips för dig som vill gå är att vara ute i god tid, det brukar alltid bli fullsatt!

Tomteparad, 8 december

Sedan några år tillbaka anordnar Visby Centrum tillsammans med Frälsningsarmén varje år en tomteparad i Visby. Den utgör finalen på en paketinsamling till förmån för behövande barn och familjer på Gotland. Paraden brukar vara full av barn och vuxna utklädda till tomtenissar, änglar och annat juligt och går från Södertorg till magiska Kapitelhusgården.

Tomtetåget i Dalhem, 29 dec

Tomtetåget – en resa för alla åldrar! Barnen får godispåsar av Tomtefar och hans bror och de vuxna serveras glögg och pepparkakor av Tomtemor. Museijärnvägen bjuder på en trevlig upplevelse med belysning och varma kaminer i vagnarna. På eftermiddagen mörkerkörning med tomtebloss och marschaller och förhoppningsvis snö för att öka stämningen! Utgår från Hesselby Station i Dalhem.

Läs mer om vad som händer i Visby under året här: https://www.gotland.net/sv/se-gora/arkiv/det-hander-pa-gotland-2018